This is a test

Over de site

Wie is Eddie A. van Dijk?

Ja, wie ben ik eigenlijk en waarom heb ik een website die naar mezelf vernoemd is? Ik ben een schrijver. Of althans, ik heb ambities om schrijver te worden. Mijn oeuvre is, sinds ik vorig jaar (in 2015) serieus stappen ben gaan nemen om iets met schrijven te doen, beperkt tot een reeks tekstjes geschreven voor de opleiding van de schrijversacademie en een kort verhaal voor de Harland Awards verhalenwedstrijd van 2016. Dit verhaal, “Het laatste licht”,  is op de zevende plaatst van de wedstrijd geëindigd. Ik ben op het moment bezig met de voorbereidende fase van een roman.

Toen ik besloot echt wat te gaan doen met het schrijven nam ik ook de beslissing om in de openbaarheid te treden met mijn schrijven. Als niemand je verhalen leest krijg je ook geen feedback en kan je jezelf ook niet verbeteren. Daarnaast was het belangrijk voor mezelf om uit mijn schulp te kruipen. Ik ben daarom de stukken die ik schreef voor de schrijfcursus op een WordPress site gaan zetten (karanov.wordpress.com).

Deze site is de voortzetting van dat idee. Terwijl ik met mijn roman bezig ben zal ik ook korte verhalen blijven schrijven en aan schrijfwedstrijden mee doen. En die hoop ik via deze site met jullie te kunnen delen. En er zullen waarschijnlijk ook teksten komen over mijn bevindingen tijdens het schrijven, mijn ideeën over de genres waar ik me aan waag, mijn inspiratie en wellicht zo nu en dan een review of analyse van andermans werk. En het moet geen achteraf blog meer zijn, maar mijn eigen site, onder mijn eigen naam.

 

Maar wie ben je?

Ik ben geboren in 1980 en ben opgegroeid in de bossen van Bilthoven. Ik ben sinds ik me kan herinneren een liefhebber van verhalen in alle media en vele genres. Het maakt me niet uit of  het gaat om boeken, films, t.v. series, computerspellen, Role Playing Games, stripboeken, of welk medium dan ook. Er zijn mooie verhalen mogelijk in alle media. Door toedoen van mijn vader raakte ik op jonge leeftijd verknocht aan sciencefiction. Ik maakte kennis met Isaac Asimov en Arthur C. Clarke doordat hij hun boeken voorlas tijdens de vakanties. Later ben ik onder invloed van vrienden en computerspellen fantasy gaan lezen. En het zijn nog steeds die genres die mij het meest interesseren.

Als zoveel nerds van mijn leeftijd ben ik IT gaan studeren met het idee om ooit eens een computerspel te maken. Zodoende heb ik een opleiding tot softwareontwikkelaar aan de Hogeschool van Utrecht gedaan. En ik ben dus ook softwareontwikkelaar van beroep, al is het computerspel er nooit gekomen. Daarna ben ik, bang om mijn leven achter een computer te slijten, geschiedenis gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Ik heb daarvan de bachelor afgerond, maar mijn master jammer genoeg niet. Gedurende die opleiding heb ik me voornamelijk gespecialiseerd op de Grieks/Romeinse oudheid en de vroege middeleeuwen en dan met name religies in die periode. Ik heb onderzoek gedaan naar onder andere Druïden in Romeins Gallië, opvolgingsconflicten tijdens de Merovingische dynastie, de rol van demonen in het wereldbeeld van middeleeuwers, mysterieculten in het Romeinse Rijk en personificaties in Archaïsch en Klassiek Griekenland. Op dit moment woon ik in hartje Utrecht en slijt ik mijn leven, zowel op mijn werk als in mijn vrije tijd, achter de computer.

Terug naar boven